Zomerzoektocht


In 2019 is er geen zomerzoektocht

                                                                                                                                      Zomerzoektocht langs de kust.
 
Na tien zoektochten in Oostende werd werk gemaakt van zoektochten in de kustgemeenten. In samenwerking met de Willemsfonds Erfgoedkring Ernest Schepens worden zoektochten uitgewerkt langs de kust. Elke zoektocht is te wandelen vanuit een of meerdere tramhaltes.
We gaan niet alleen op zoek naar het bouwkundig erfgoed maar ook naar het Willemsfondserfgoed. Elke zoektocht is een ontdekking en... er zijn steeds mooie prijzen te winnen.
Iedereen kan deelnemen en de best gerangschikte Willemsfondser sleept een culturele reis in de wacht.   
In 2009 was De Haan - Wenduine aan  de beurt, in 2010 Middelkerke - Westende, in 2011 verkenden we Heist en Knokke, in 2012 Koksijde-Oostduinkerke, in 2013 kwam Blankenberge aan de beurt, in 2014 Nieuwpoort en in 2015 De Panne. Daarmee zijn we rond!
 
In 2015 doen we de laatste stop langs de kust aan: DE PANNE. De zoektocht loopt van 14 juni tot 14 september 2015.
De zoektocht is te koop in het toersmebureau van De Panne (Zeelaan 21) en kost 7 EUR
 
De proclamatie vond plaats op vrijdag 23 oktober 2015. Traditioneel is de eerste prijs een kunstwerk. Dit jaar was het (opnieuw) een beeld van Marianne Deryckere.
 

van links naar rechts: dhr. Christophe Delrive, schepen van Cultuur, mevr. De Backer Mieke, winnaar van de zoektocht en dhr. Gunter Ellegiers, voorzitter Erfgoedkring.

 
 

  
Met dank aan onze sponsors