Muziek - concerten


Wat voorbij is......


Die Rheinische - Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge

donderdag 9 mei 2019 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge

Programma:

B. Van Camp | Creatie voor mezzosopraan en orkest
G. Mahler | Rückert-Liede
R. Schumann | Symfonie nr. 3, op. 97 Die Rheinische

Dirigent: Karel Deseure |

Solist: Mezzosopraan Christianne Stotijn

Ben je componist, Duitstalig en geboren in de negentiende eeuw? Dan is de kans behoorlijk groot dat je gedichten van Friedrich Rückert op muziek hebt gezet. Gustav Mahler, misschien wel Rückerts grootste fan, was zeker geen uitzondering. Beide heren delen een quasi-oosters gevoel voor onthechting. Maar zo vergeestelijkt als mezzosopraan Christianne Stotijn de Rückert-Lieder zal vertolken, zo van aardse levenskracht getuigt Robert Schumanns Derde Symfonie. Die opperbeste stemming dankte de componist aan een nieuwe positie en een gelukzalig wandeling langs de Keulse Dom aan de Rijn. De bijnaam vloeit dan ook zo van de tong: Die Rheinische. Iets minder rein’ en minder Duits is de muziek van Bram Van Camp, maar ook de Antwerpenaar laat zich voor zijn jongste werk graag inspireren door gedichten van Rückert. Achter de hoogste pupiter staat dirigent Karel Deseure.

Voor prijzen en ticketverkoop, zie Concertgebouw.
Opera in de Cinema: 'Le Dialogue des Carmelites' van Poulenc

zaterdag 11 mei 2019 om 17:30 uur, Kinepolis Oostende


Een groep karmelieten, gevangenen in hun eigen klooster, ziet een gewisse dood tegemoet. Hun geloof wordt zwaar op de proef gesteld. Te midden van de vertwijfeling en de angst slaagt een van hen, Blanche de la Force, erin zich van de menselijke passie te bevrijden en haar angst om naar de guillotine te stappen, te overwinnen. De Canadees Yannick Nézet-Séguin dirigeert de vederlichte stem van sopraan Isabel Leonard. De opera van Poulenc, die voor het eerst in de bioscoop wordt vertoond vanuit New York, is een mystieke en lyrische ervaring over de zin en de schoonheid van de opoffering. Opera in het Frans met Franse ondertitels.
Duur: 189 minutes

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.

 059 802141  sonja.decraemer@skynet.be


Franco-Belge - Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge

donderdag 6 juni 2019 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge


Programma:                 

Guillaume Lekeu 1870—1894                                            

Adagio pour Quatuor d’Orchestre

Camille Saint-Saëns 1835—1921                                      

Celloconcerto nr. 1, op. 33

César Franck 1822—1890                          

Symfonie in re klein

De Belgische componist Guillaume Lekeu, afkomstig uit Verviers en veel te jong gestorven, was een leerling van de Franse grootmeester César Franck, al doet zijn beklijvende Adagio pour Quatuor d’Orchestre ons—sacrebleu—meer dan een tikje Wagneriaans aan. Daarna onttrekken we ons aan de Germaanse invloeden met een streepje klassiek Frans strijkersvuurwerk. Ella van Poucke, verbonden aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, zal haar handen ongetwijfeld vol hebben met de acrobatentoeren van Saint-Saëns’ Eerste Celloconcerto. Chef-dirigent Jan Latham-Koenig staat dan weer voor de allerlaatste keer voor Symfonieorkest Vlaanderen. Afscheid nemen doet hij onvervalst à la française. Met César Francks Symfonie in re klein trekt hij voor het laatste concert een kathedraal van klank op, precies het soort grandeur om met opgeheven hoofd te vertrekken. Au revoir, maestro!

Voor prijzen en ticketverkoop, zie Concertgebouw.
Festa Italiana - Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge

dinsdag 19 maart 2019 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge


Programma:

Jawher Matmati °1993 ~ creatie
Winnaar SOV Composers’ Academy

Gioacchino Rossini 1792—1868
L’Italiana in Algeri (ouverture)

Ludwig van Beethoven 1770—1827
Pianoconcerto nr. 3, op. 37

Giacomo Puccini 1858—1924
Crisantemi

Felix Mendelssohn 1809—1847
Symfonie nr. 4, op. 90 Italiaanse

Beethoven was geen onverdeeld liefhebber van Italiaanse muziek. Eenvoudigweg niet in staat tot ernst, vond hij, al moest ook hij toegeven dat Rossini niet van enig melodieus genie was gespeend. Diens bescheiden, maar pittige ouverture uit L’Italiana in Algeri kan dus gerust naast het heroïsche Derde Pianoconcerto staan. Zeker met pianist Ronald Brautigam aan het roer, die als geen ander sensualiteit weet te verzoenen met diepgang en authenticiteit. Daarna volgt het spiegelbeeld, waarbij Puccini’s ingetogen treurdicht Crisantemi de opmaat vormt voor Duitse zonnigheid. Mendelssohn schildert Italiaanse landschappen en doet dat con brio. Er kan in het slotdeel van zijn Italiaanse Symfonie zelfs nog een dansje af.


Opera La Finta Giardiniera van Mozart - uitstap

vrijdag 29 maart 2019 om 18:00 uur


Wil je de jonge solisten van de International Opera Academy nogmaals aan het werk zien? Dat kan! Op vrijdag 29 maart wonen we de opera ‘La Finta Giardiniera’ van Mozart – hun afstudeerproject - bij.

La finta giardiniera (“De vermomde tuinierster”, en ook wel: “De tuinierster uit liefde”, naar de Duitse titel “Die Gärtnerin aus Liebe”) (KV 196) is een opera buffa in drie bedrijven van componist Wolfgang Amadeus Mozart. Het is een vroeg werk van de 19-jarige Mozart.

Het is een vrolijk verhaal vol verwikkelingen gebracht door de jonge solisten van de Internationale Opera Academy.

Praktisch

De opera wordt opgevoerd in de Minardschouwburg te Gent.

Aanvangsuur 20u.

Vanuit Oostende wordt een bus ingelegd die vertrekt om 18u aan de busparking bij Mercatorinstituut (Visserijschool).

Prijs: 35€, bus+ kaart opera.

Wie rechtsreeks naar de Minardschouwburg komt betaalt 10€ voor de opera.

Inschrijven bij sonja.decraemer@skynet.be en inschrijving bevestigen door betaling op rekening BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw.


Opera in de Cinema: 'Die Walküre' van Wagner

zaterdag 30 maart 2019 om 16:30 uur, Kinepolis Oostende


De tweeling Siegmund en Sieglinde beminnen elkaar, maar het is een verboden liefde. Om de huwelijkswetten te beschermen, stuurt de god Wotan zijn dochter, de Walkure Brünnhilde, om Siegmund klein te krijgen door zijn vijand te bevoordelen tijdens een duel. De krijgsgodin is evenwel niet in staat om de jongeman te slaan en verkiest hem te beschermen, op eigen levensgevaar. Deze diepmenselijke opera, die met de beroemde Walkurenrit bekendstaat als Wagners meest aangrijpende werk, is ideaal om met het repertoire van de Duitse componist vertrouwd te raken. Dirigent van deze uitvoering is Wagner-expert Philippe Jordan. Opera in het Duits met Franse ondertitels.

Duur: 295 minutes

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.

 059 802141  sonja.decraemer@skynet.be


Opera in de Cinema: 'Adriana Lecouvreur' van Cilea

zaterdag 12 januari 2019 om 18:25 uur, Kinepolis Oostende


De beroemde actrice van de Comédie-Française, Adrienne Lecouvreur, en de prinses van Bouillon zijn zowel in het echte leven als op het toneel rivalen. Ze zijn allebei verliefd op Maurizio, graaf van Saksen. In de coulissen van het theater wordt de jaloezie van de ene de andere fataal. Ze sterft door een vergiftigd boeket, waarvan ze dacht dat het een geschenk van haar geliefde was. In de nieuwe productie van Sir David McVicar wordt dit verhaal over liefde en jaloezie op een schitterende manier vertolkt door het grandioze trio Anna Netrebko, Anita Rachvelishvili en Piotr Beczala. De Met neemt ons mee naar Parijs voor een avond in de coulissen van het beroemde Franse theater en de rijkelijke balzalen van weleer. Opera in het Italiaans met Franse ondertitels.

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.


Concert voor Stefaan

donderdag 17 januari 2019 om 20:00 uur, VLC De Geuzetorre


In 2010 overleed Stefaan Brusseel, voorzitter van Willemsfonds Oostende vzw. Als hulde aan Stefaan, als herinnering aan zijn liefde voor muziek en als eerbetoon voor de inzet waarmee hij klassieke muziek promootte en jonge muzikanten een podium bood, wordt vanaf 2012 jaarlijks een huldeconcert gebracht.

Op 17 januari, 20u, geniet je opnieuw van het concert ‘VOOR STEFAAN’.

En opnieuw met de jonge solisten van de International Opera Academy.

Deelnameprijs € 20,00

Tsjaikovski’s Vioolconcerto - Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge

donderdag 24 januari 2019 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge

Programma

A. Borodin | Polovtsiaanse Dansen
P. I. Tsjaikovski | Vioolconcerto, op. 35
A. Borodin | Symfonie nr. 2

Dirigent: Daniel Blendulf.

Solisten: Josef Špaček, viool.

Tsjaikovski’s Vioolconcerto

De Slavische ziel is een passionele ziel. Dat zullen dirigent Daniel Blendulf en sterviolist Josef Špaček geweten hebben. Tsjaikovski mag dan wel de meest Europese onder de Russen worden genoemd, aan gevoeligheid ontbreekt het zijn Vioolconcerto allerminst. Op slechts elf getroebleerde dagen tijd spatte dit meesterwerk uit zijn pen, met duizelingwekkende uitbundigheid, weemoed en lyriek tot gevolg.

Landgenoot Borodin had voor zijn Tweede Symfonie dan weer zeven jaar nodig. Russischer kan het echter niet. Het resultaat is één van de meest authentieke werken uit de Romanov-dynastie. Zijn Polovtsiaanse Dansen knopen dan weer aan bij de oude, Euraziatische cultuur van de Koemanen en vormen een exotisch opstapje voor het steviger Russische werk. Symfonieorkest Vlaanderen gaat dus als Сымфониеоркест Влаандерен het nieuwe jaar in. Na zdorovje!


Opera in de Cinema: 'Carmen' van Bizet


zaterdag 2 februari 2019 om 18:25 uur, Kinepolis Oostende

Vrij is ze geboren en vrij zal ze sterven! De vlammende Carmen verleidt korporaal don José, die aanvaardt te deserteren uit liefde voor haar. Maar de ontembare zigeunerin is deze liefde al snel beu en gaat over op de volgende. Terwijl ze wacht op haar nieuwe minnaar, de torero Escamillo, doet José wanhopige pogingen om haar te overtuigen met hem mee te gaan – van smeekbeden tot dreigingen met een mes. De rijzende ster van de lyrische scène Clémentine Margaine vertolkt de rol van Carmen aan de zijde van Aleksandra Kurzak en Roberto Alagna. Deze topcast geeft een nieuwe gloed aan de bezwerende wijsjes van Carmen. De productie is in handen van Richard Eyre. Opera in het Frans met Franse ondertitels.

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.


Firebird - Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge


donderdag 7 februari 2019 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge

Programma:

Claude Debussy 1862-1918
Prélude à l’après-midi d’un faune

Peter Vermeersch °1959
Eggs & Ashes / Ashes & Eggs ~ creatie

Pierre Boulez 1925-2016
Mémoriale

Igor Stravinski 1882-1971
De Vuurvogel, Balletsuite 1945

Zoals de feniks uit zijn as herrijst, zo betekende Debussy’s radicaal vernieuwende Prélude à l'après-midi d'un faune een nieuwe start voor de westerse kunstmuziek. Het nieuwe vogeltje bleek, ondanks zijn bokkenpoten, bijzonder kleurrijk gebekt. Ook in Stravinski’s ballet De Vuurvogel staat het orkestrale palet centraal. Toen de componist zelf tot as wederkeerde, schreef Pierre Boulez een muzikaal afscheid, dat hij later herwerkte tot Mémoriale. Met Eggs & Ashes / Ashes & Eggs ten slotte staat het nieuwste werk van avonturier Peter Vermeersch eveneens in het teken van de wedergeboorte, waarbij accordeonist Philippe Thuriot de solopartij voor zijn rekening neemt. De baton is in handen van de jonge Amerikaanse dirigent Case Scaglione, die zijn sporen verdiende als assistent bij de New York Philharmonic. Als adelbrief kan dat alleszins tellen.


Opera in de Cinema: 'La Fille du Régiment' van Donizetti

zaterdag 2 maart 2019 om 18:25 uur, Kinepolis Oostende

Marie wordt als vondelinge geadopteerd door sergeant Sulpice, die haar in de kantine van het regiment aan het werk zet. De jonge boer Tonio wordt smoorverliefd op haar en laat zich in het bataljon inlijven om haar elke dag te kunnen zien. Wanneer de markiezin van Berkenfield onthult dat Marie in feite haar dochter is, loopt de jonge vrouw gevaar Tonio nooit meer terug te zien. De Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende, die door de lyrische pers alom wordt geloofd, staat op het podium van de Met aan de zijde van de tenor Javier Camarena in een opera met grote vocale virtuositeit onder leiding van Enrique Mazzola. Het talent van de alchemist Donizetti bekoort alweer met deze unieke mix van melancholie en vreugde. Opera in het Frans met Franse ondertitels.

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.Opera in de Cinema: 'Marnie' van Mulhy

zaterdag 10 november 2018 om 18:25 uur, Kinepolis

De obsessieve Marnie verandert onophoudelijk haar gezicht. De jonge vrouw heeft de gewoonte haar werkgevers op te lichten en is zo verplicht telkens weer haar identiteit te veranderen. Wanneer haar baas, Mark Rutland, haar op heterdaad betrapt, valt ze ten prooi aan zijn chantage en staat ze voor een dilemma: met hem trouwen of de demonen van haar verleden trotseren. De sublieme sopraan Isabel Leonard speelt de hoofdrol van de mysterieuze Marnie in deze nieuwe productie, geïnspireerd op de bloedstollende thriller van Alfred Hitchcock, met muziek van Nico Mulhy. Deze hedendaagse creatie is een duik in de cinemawereld van de fascinerende femme fatale. Opera in het Engels met Franse ondertitels.

Duur: 172 minuten

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.

 059 802141  sonja.decraemer@skynet.be

Concert SOV "Tripel Beethoven"

donderdag 22 november 2018 om 20:00 uur, Concertgebouw Brugge

Programma

Karel Stulens °1997 | Creatie - Winnaar SOV Composers’ Academy
Ludwig van Beethoven 1770—1827 Tripelconcerto
Concerto voor viool, cello & piano, op. 56
Franz Schubert 1797—1828 - Symfonie nr. 9, op. D944 Grote

Dirigent : Kristiina Poska.

Solisten: Julien Libeer, piano, Lorenzo Gatto, viool en Camille Thomas, cello.

Tripel Beethoven: 3 solisten als één stem

Pianist Julien Libeer, violist Lorenzo Gatto, én celliste Camille Thomas, voor het Tripelconcerto van Beethoven mogen dat pleitbezorgers van formaat heten, en nog wel van eigenste Belgische bodem.

Over formaat gesproken. Dat gestalte en muzikaal genie weinig met elkaar te maken hebben, bewees de 1,56 meter kleine Franz Schubert met niet minder dan negen symfonieën. En op de bijnaam van de laatste valt al helemaal niets af te dingen: De Grote. Uit alles spreekt optimisme en vitaliteit, inclusief zigeunermuziek en citaten uit de Negende van Beethoven.

Met zulke reuzen op het podium beschik je maar beter over een vaste hand. Daarvoor verwelkomen we de Estse dirigente Kristiina Poska. Deze pittige dame zal als eerste vrouw ooit voor Symfonieorkest Vlaanderen staan!


Familieconcert 'Symfonie voor een valse noot'

vrijdag 7 december 2018 om 15:00 uur, Concertgebouw Brugge
Voor kinderen, kleinkinderen, ouders en grootouders……

Lees ik het goed? Symfonie voor valse noot?

Nee toch? Die titel moet een grap zijn! Wij doen niet aan valse noten in dit orkest. Dit is het beste orkest van de wereld, en beste orkesten van de wereld spelen geen valse noten. Nooit. Echt nooit. Dus ook vandaag niet. Deze Symfonie voor valse noot wordt vandaag gespeeld ZONDER valse noot. Geen vinger zal van de snaar glijden, geen stemband te hoog of te laag trillen, geen trommel te vroeg of te laat klinken.

Perfect zal het zijn. Perrr-fect!


Opera in de Cinema: 'La Traviata' van Verdi

zaterdag 15 december 2018 om 18:25 uur, Kinepolis

De courtisane Violetta, die door een rijke baron wordt onderhouden, is verslingerd op luxe en plezier. Wanneer de jonge Alfredo Germont haar leven binnenstapt, verlaat ze het mondaine Parijs om met hem een rustig leven te gaan leiden, maar onder druk van de schulden en de eer van haar minnaar moet ze aan haar liefde verzaken. De tijdloze tragedie van Verdi, geïnspireerd op La Dame aux camélias van Alexandre Dumas (zoon), wordt schitterend ten tonele gebracht in deze nieuwe productie met oogverblindende decors, die met de seizoenen veranderen. De beroemde sopraan Diana Damrau en de tenor Juan Diego Flórez zetten een krachtige vertolking van de vervloekte minnaars neer. Opera in het Italiaans met Franse ondertitels.

Duur: 187 minuten

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)

Kinepolis kent geen reductie meer toe op vertoon van de Willemsfondslidkaart.

We krijgen wel reductie - 23 EUR ipv 25 EUR – voor groepen van min. 10.

En vaak hebben abonnees ook een ticket in aanbod.

 059 802141  sonja.decraemer@skynet.be


Concert SOV "De Glagolitische mis" - 4 oktober


donderdag 4 oktober 2018 om 20:00 uur Concertgebouw Brugge

Programma

J. Brahms | Akademische Festouvertüre, op. 80
J. Brahms | Schicksalslied, op. 54
L. Janáček | Glagolitische mis

Dirigent : Jan Latham-Koenig

Solisten: Adriana Kohútková sopraan, Daniela Kosinová orgel, Jaroslav Březina tenor, Markéta Cukrová alt, Pavel Švingr bas en Lukáš Vasilek, koorleider en het Praags Filharmonisch koor

Het jubelende karakter van Leoš Janáčeks zelden uitgevoerde Glagolitische mis getuigt van een stevige dosis vaderlands sentiment. Het ontstaan van de Tsjecho-Slowaakse Republiek net na de Eerste Wereldoorlog vroeg dan ook om niets minder. Met zijn excessieve koperblazers, donderende orgelakkoorden, stralende melodieën en lyrische intermezzo’s vormt dit werk een hoogtepunt binnen het symfonische koorrepertoire. In handen van Janáček-specialist en chef-dirigent Jan Latham-Koenig belooft deze samenwerking met het gevierde 80-koppig Praags Filharmonisch Koor een bijzonder feestelijke seizoensopener te worden. Brahms warmt op met een even feestelijke ouverture, terwijl zijn eerder tragische Schicksalslied, op tekst van de briljante maar getormenteerde dichter Friedrich Hölderlin, ons opnieuw met beide voeten op de grond zet.

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41Opera in de Cinema: 'Aida' van Verdi - 6 oktober om 18 uur in Kinepolis


De Met opent het seizoen met een gigantische productie van Sonja Frisell, die de pracht van het Oude Egypte ten tonele voert. Deze spectaculaire klassieker van Verdi speelt zich af in de tijd van de farao’s.

Ondanks de politieke conflicten die hun landen verscheuren, hebben de Egyptische generaal Radames en de Ethiopische slavin Aida een liefdesrelatie. De oorlog breekt uit en na zijn overwinning krijgt Radames de hand van Amneris, de dochter van de Egyptische koning, aangeboden. Hij moet kiezen: zijn land verraden ... of zijn liefde verloochenen. De grote Russische diva Anna Netrebko is de slavin Aida in een primeur voor de Met. Haar tegenspeelster is Anita Rachvelishvili in de rol van Amneris. 

Losse tickets kosten 25€.

(Losse tickets voor de reprises op maandag kosten 17,5€.)


Muziektheater "Relation de trottoir"

maandag 11 juni 2018 om 14:30 uur in het VLC De Geuzetorre


Vief Kwiek en Willemsfonds Oostende nodigen u uit op de voorstelling van het muziektheater “Relation de trotoir” waar op onnavolgbare wijze het leven van Serge Gainsbourg wordt verteld en gezongen.
Biograaf/performer Rudolf Hecke brengt het verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens en artiest: Serge Gainsbourg! Het wordt een beklijvende, muzikale en humoristische conference, opgeluisterd met tijdloze chansons gebracht door zangeres/pianiste Nathalie.
Rudolf Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring van Serge Gainsbourg. Met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht vertelt hij over de man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levenslust, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die 's ochtends in zijn bed onderdook. L'art mineur versus l'art majeur, tegenslag en volharding, een open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen... het komt allemaal aan bod in deze schitterende voorstelling.

Deelnameprijs niet-leden € 12,00
Deelnameprijs leden Willemsfonds en Vief Kwiek € 10,00
Kansentarief voor UiTPAS Oostende € 2,40


Concert door Symfonieorkest Vlaanderen - Rach 3 - repetitie, meet & greet - donderdag 7 juni 2018 om 17:45 uur

UITZONDERLIJK AANBOD VOOR HET WILLEMSFONDS

Voor het concert “Rach 3” van 7 juni 2018 is er een speciale actie voor het Willemsfonds: “Symfonieorkest Vlaanderen achter de schermen”

We starten om 18u met een inleiding op het concert. Daarna wonen we de repetitie bij. Om 19u maken we kennis met de chef-dirigent van het SOV, Jan Latham-Koenig. Met zijn Franse, Deense en Poolse roots, is hij een Europeaan in hart en nieren. De Nederlandse taal is hij echter niet rijk, dus haal je beste Engels boven en stel hem al jouw vragen.

En om 20u genieten we van het concert “Rach 3”. We luisteren naar een keur aan Russische componisten die in woelige tijden hun Heimat verlieten. Rachmaninov, Prokofjev en Glazoenov trokken de poorten van Rusland achter zich dicht om rust of steun te vinden in de armen van het Westen. Zo ging Rachmaninovs meesterlijke Pianoconcerto nr. 3 in première in New York in 1910.

Prokofjevs Pianoconcerto nr. 1 is maar sporadisch in de concertzaal te horen. Onterecht, want het concerto is een echte openbaring. “Mijn eerste min-of-meer volwassen compositie” dixit de meester; volgens de annalen vooral een overweldigend, plezierig werk. Bij de creatie in 1912 nam Prokofjev zelf plaats achter de piano. Hij won later de Rubinstein Prijs voor zijn uitvoering, uitgereikt door een jury onder leiding van – jawel - Alexander Glazoenov. Diens Suite Caractéristique heeft de ontwapenende charme van een jonge componist in volle ontwikkeling en draagt de duidelijke stempel van leermeester Rimsky-Korsakov.

(foto copyright Simon Van Boxtel)

Programma

Alexander Glazoenov Suite Caractéristique

Sergej Prokofjev Pianoconcerto nr. 1

Sergej Rachmaninov Pianoconcerto nr. 3

Dirigent: Jan Latham-Koenig

Djordje Radevski solist piano

Nareh Arghamanyan soliste piano

Solisten van dienst zijn Djordje Radevski en Nareh Arghamanyan. Beiden studeren ze aan de befaamde Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze voor deze concertreeks klaargestoomd worden door niemand minder dan pianist Louis Lortie.

Prijs: bij verkoop van meer dan 20 kaarten (waar we op mikken) : 23,20 euro rang 2 of 29,60 euro, rang 1

Wil je erbij zijn?

-Je bent een van de abonnees van het Willemsfonds Oostende: schrijf je in bij Sonja voor het voorprogramma, deelname is gratis

-Je bent geen abonnee maar je wil de repetitie en het concert bijwonen? Schrijf je in, we zorgen voor een concertkaart in rang 1(in de omgeving van de abonnees) of een kaart rang2 (balkon).

Plaats en uur van afspraak: 17u45, Concertgebouw Brugge, 't Zand 34, Brugge.

Uiterlijk 15 april inschrijven bij sonja.decraemer@skynet.be

en het vereiste bedrag voor de concertkaart(en) storten op BE65 0018 2635 4796 van Kunst-Wijs vzw (pas op: nieuw banknummer)


Concerten Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge

Donderdag 11 januari: Happy NewYear Lenny. Solist: Katrien Baerts, sopraan

Donderdag 8 februari: Adagio for strings. Solisten: Wibert Aerts en Kristien Roels, viool

Donderdag 15 maart: Elegie. Solisten: Pieter Wispelwey, cello en Emma Posman, sopraan

Donderdag 3 mei: Peer Gynt. Solist: Pavel Kolesnikov, piano

Donderdag 7 juni: Rach 3. Solisten: Djordje Radevski en Nareh Arghamanyan, piano

met bijwonen repetitie en meet and greet met de dirigent Jan Latham-Koenig (zie hierboven)

(Het Willemsfonds Oostende heeft voor deze concerten een abonnementenactie opgezet)Operavoorstellingen in Kinepolis "Opera in de cinema"

Zaterdag 27 jan: “Tosca” van Puccini reprise

Zaterdag 10 februari: “L’Elisir d’Amore” van Donizetti reprise

Zaterdag 24 februari: “La Bohème” van Puccini reprise

Zaterdag 10 maart: “Semiramide” van Rossini reprise

Zaterdag 31 maart: “Cosi fan Tutte” van Mozart

Zaterdag 14 april: “Louisa Miller” van Verdi reprise

Zaterdag 28 april: “Cendrillon” van Massenet reprise

(Het Willemsfonds Oostende heeft voor deze operavoorstellingen een abonnementenactie opgezet)
6 maart - Concert voor Stefaan - International Opera Academy

Acht jaar geleden overleed Stefaan Brusseel, voorzitter van Willemsfonds Oostende. Als herinnering aan zijn liefde voor muziek en de inzet waarmee hij klassieke muziek promootte en jonge muzikanten een podium bood, organiseert afdeling Oostende jaarlijks een huldeconcert.

Op dinsdag 6 maart geniet je opnieuw van het concert ‘Voor Stefaan’.  De jonge solisten van de International Opera Academy verwennen onze oren en onze ziel met opera-aria's uit Semele van Händel, Don Giovanni van Mozart, Roméo et Juliette van Gounod en zo veel meer!

Georg Friedrich Händel: Semele
Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni, Le nozze di Figaro
Charles Gounod: Roméo et Juliette
Léo Delibes: Lakmé
Giacomo Puccini: Gianni Schicchi
Gioacchino Rossini: Il barbiere di Siviglia
(pauze)
Richard Heuberger : Der Opernball
Franz Léhar: Die lustige Witwe, Giuditta
Johann Strauss: Die Fledermaus
Emmerich Kálmán: Die Csárdásfürstin
Johann Strauss Junior: Eine Nacht in Venedig

Wanneer? dinsdag 6 maart 2018 om 20:00 uur
Waar? VLC De Geuzetorre
Deelnameprijs     € 15,00

Meer info nodig? Contacteer:
Sonja De Craemer
oostendevzw@willemsfonds.be
059-80 21 41

Zie ook: http://www.klassiekaanzee.be/6-maart---opera.


Met de steun van:
 
Fortis
 
Lotto
 
WineTime
 
Scheldevallei

Maandag 18 december 2017 - Concert tijdens de "Warmste Week" ten voordele van het Zorghuis van Oostende


Concert met André De Groote, piano

André De Groote is een van dé personaliteiten van het Belgische muziekleven. Hij is lid van de jury van de Koningin Elisabethwedstrijd, waarvan hij zelf laureaat was in 1968 en een pianist met internationale allure.

Het wordt een programma van pianosolo en piano quatre mains samen met de pianiste Anait Karpova. Ze brengen werk van van F. Bridge, A. Scriabin (solo), Schumann (4-handen), Janacek (solo) en Rachmaninov (4-handen).


De jonge virtuoze Anait Karpova is geboren in 1975 in Moskou in een familie van artiesten en musici. Rachmaninov, Prokofiev, Stravinski, Einstein en Stanislavski zijn enkele beroemdheden die bij de familie aan huis kwamen en waarmee ze samen werkten.  Haar overgrootmoeder Nathalia Sats wordt beschouwd als de grondlegster van het professionele kindertheater.  Zij spoorde Prokofiev aan om Peter en de Wolf te schrijven voor haar kindertheater in Moskou. De familiegeschiedenis is een sterke invloed en motivatie voor de muzikale carrière van Anait.


Programma:
F. BRIDGE    Three Improvisations: At Dawn - A Wake - A Revel
A. SCRIABIN    Prelude en Nocturne, op. 9 (A. De Groote)
R. SCHUMANN    Bilder aus Osten, zes Impromptus voor pianoduo, op. 66
pauze
L. JANACEK    In de mist (A. Karpova)
S. RACHMANINOV    Zes stukken voor pianoduo, op. 11 -  Barcarolle-Scherzo-Russisch Tema-Wals-Romance-Slava


Praktisch: maandag 18 december 20u, VLC De Geuzetorre , Kazernelaan 1 te Oostende

Inkom: 10 € concert+ 10 € steunkaart tvv het Zorghuis


Het zorghuis Oostende vzw
Een “Bijna als thuis” huis voor kankerpatiënten die er alleen voor staan tijdens hun oncologische behandeling.

Wat is het Zorghuis?
Het zorghuis is een alledaagse woning in een rustige woonwijk, waar maximaal 4 gasten kunnen worden opgevangen tijdens de zwaarste dagen van hun oncologische behandeling. Een knus salon, woonkamer, open keuken en badkamer zijn volledig ingericht en voorzien van het nodige comfort. Twee ruime terrassen en een tuin bieden de ruimte voor openluchtverpozing.
Vrijwilligers zorgen voor permanente aanwezigheid; De gasten behouden hun eigen huisarts en thuisverpleegkundige. Voor gasten die niet uit Oostende afkomstig zijn, kunnen wij beroep doen op plaatselijke huisartsen en thuisverpleegkundigen.
De coördinatoren leiden alles in goede banen en samen met de vrijwilligers zorgen zij ervoor dat onze gasten zich bijna-thuis voelen.

Voor wie is het Zorghuis bestemd?
De mensen die in het Zorghuis terecht kunnen zijn alleenstaanden die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen tijdens het volgen van een oncologische behandeling (chemo, radiotherapie, operatie). Het Zorghuis staat nochtans ook open voor gasten waarvan de partner en / of de mantelzorg niet of onvoldoende in staat is om hen op te vangen.Concert Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge


Donderdag 28 december 2017 - Familieconcert  5+ Componisten in allerlei vormen en maten Een keur aan kleurrijke werken!


Steven Verhaert dirigent
Mirjam de Wit, Maja Jantar, Martin Valcke

Een kleurrijke, dynamische en interactieve familievoorstelling voor al wie zich kind voelt. Een leeg podium wordt dankzij prachtige muziek een feest van vorm en kleur. Om 15 uur warmen we op voor het concert met een knallend kleurenfeest en een spannend spelparcours. Onder begeleiding van tromgeroffel en trompetgeschal kleuren we de wereld en denderen we al zingend de concertzaal binnen. Dit wil je echt niet missen!

In samenwerking met Mirjam de Wit (productieleiding), Maja Jantar (regie, artistieke leiding), Martin Valcke (compositie/arrangementen), Steven Verhaert (dirigent), Satu Peltoniemi (scenografie), Yonas Seyoum (beeld) en figuranten (LUCA School of Arts).


Concert Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge


Donderdag 23 november 2017: The Isle of Life

Jan Latham-Koenig dirigent
De Beren Gieren solisten ensemble


Programma
Sergej Rachmaninov The Isle of the Dead
Fulco Ottervanger The Isle of Life. Creatie
Ludwig van Beethoven Die Geschöpfe des Prometheus - Selectie


Zie ook: http://www.symfonieorkest.be/NL/concerten_en_tickets/2017-2018/The_Isle_of_Life

----------------------------------------------------------------------------------------------


Dinsdag 10 oktober 2017 - Sibelius’ Vioolconcerto


Concerten Symfonieorkest Vlaanderen in Brugge


Sibelius’ Vioolconcerto

Jean Sibelius Selectie uit Pelléas et Mélisande

Jean Sibelius Vioolconcerto

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Symfonie nr. 2 Klein Russische


dirigent: Jan Latham-Koenig.

solist: Barnabas Kelemen, viool

----------------------------------------------------------------------------------------------


Uitstap naar de Opera van Gent op zondag 15 oktober 2017


Van de intieme intermenselijke reddingspogingen bij Crystal Pite, over de universele en mythische redding van Orpheus die zijn Euridice uit de onderwereld haalt, tot Sidi Larbi Cherkaoui’s visie op Stravinsky’s 'L’Oiseau de Feu', waarin de zelfredding van de mens ontsluierd wordt. Drie verschillende visies op het thema ‘redding’ bepalen dit eerste drieluik.


In Ten Duets on a Theme of Rescue benadert de Canadese choreografe Crystal Pite het thema van de redding tussen twee personen op erg persoonlijke wijze. In tien duetten brengt ze telkens één bepaald aspect van ‘redding’. Crystal Pite benadert het menselijke lichaam vanuit een poëtisch perspectief. Haar werk wordt gekenmerkt door een vindingrijke theatraliteit, humor en een scherpzinnige bewegingstaal.


In Orfeo deel 1 (werktitel) gaat de Marokkaans-Canadese choreograaf Édouard Lock aan de slag met een van de meest iconische verhalen. Hij ensceneert het verhaal van Orpheus en Euridice vanuit het perspectief van Euridice. Ze is niet langer slechts de motivatie voor Orpheus' reis, ook is ze nu zelf de drager van een gewijzigd narratief.


Met L’Oiseau de Feu biedt Sidi Larbi Cherkaoui een nieuwe kijk op het eeuwenoude Russische volksverhaal, De Vuurvogel. De niet-narratieve versie van Sidi Larbi Cherkaoui draait rond de morbide gruwel van het vuur en de schoonheid van het hernieuwde leven dat daaruit ontstaat. Centraal staat de kracht van een mens om als een feniks uit zijn as te herrijzen. De muziek is van de hand van een jonge Igor Stravinsky, die hiermee op slag wereldberoemd werd.


We hebben 25 kaarten voor het ballet van Vlaanderen te Gent (opera) op zondag 15 oktober om 15u. Vertrek met de trein van 13.09 u uit Oostende.


Kaarten kosten 45 €. Snel inschrijven en betalen is de boodschap.
sonja.decraemer@skynet.be en Flora.VanDenHeuvel@willemsfonds.be
Betalen op BE39 0010 2817 2819 van Willemsfonds Algemeen Bestuur vzw met de mededeling ‘Ballet’.

Op 22 april , 20u, konden we genieten van een live opera te Gent


De goden waren alvast ontroerd.“De mythologie blijft zingen, als het afgehouwen hoofd van Orpheus” (Karoly Kerényi).

Geen verhaal heeft zoveel componisten geïnspireerd als de tragische geschiedenis van Orpheus en Eurydice. Monteverdi, Gluck, Stravinsky…allemaal raakten ze in de ban van de ongelukkige voorganger en de uitdaging om muziek te schrijven die zelfs de goden zou ontroeren.

Zo ook de Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann, wiens Orpheus in 1978 werd herontdekt. Daarin wordt aan de bekende mythe een originele intrige toegevoegd rond de jaloerse , op Oprheus verliefde koningin Orasia.

250 jaar na Telemanns dood wordt de opera voor het eerst in België opgevoerd als afstudeerproject van de International Opera Academy. Munt-vertrouwde Guy Joosten regisseert een cast vol aanstormend talent. Korneel Bernolet (Musicus van het Jaar 2014) dirigeert zijn ensemble Apotheosis door een partituur die de bekoorlijke invloed van Händel en Lully verraadt.

 


"Concert voor Stefaan" 2017
Op 7 maart genoten we opnieuw van het concert ‘VOOR STEFAAN’. MEN'S VOICES ....


Een zoektocht naar de ultieme mannensound. Stemmen laten versmelten tot een aquarel van harmonieuze  klankrijkdom.


Deze passie delen wij. In het begin, als stijloefening, het repertoire van de legendarische Berlijnse mannengroep 'De Comedian Harmonists' maar inmiddels uitgebreid met de muziek van Amerikaanse mannengroepen uit de vijftiger jaren zoals 'The Hi-lo's, The Platters en The Inkspots.


Deze muziek met nostalgie en relativerende humor, werd ONZE muziek!


Is onze wat rijpere leeftijd de reden van de keuze van dit genre, of gewoon het enorme zangplezier ?  Wie zal het zeggen !?


Eén ding is zeker..... het zingen van deze muziek betekent voor ons 'thuis komen'. Een dankbaar publiek beroeren is onze drijfveer en ons grootste  genoegen.


  Programma  HAPPY DAYS

A TRIBUTE TO THE COMEDIAN HARMONISTS

 

Het succesverhaal van de beroemde Berlijnse “boysband” The Comedian Harmonists uit de dertiger jaren van de vorige eeuw wordt door Men’s Voices op unieke wijze ten gehore gebracht.

Een selectie van de bekendste stukken uit het omvangrijke repertoire zal vele harten sneller doen kloppen. 

A TRIBUTE TO THE GOLDEN FIFTIES


Verder neemt Men’s Voices u mee tijdens een nostalgische “historytrip” waarin close harmony en jazzy songs van o.a. The Inkspots, The Mills Brothers, The Hilo’s, The Platters en Duke Ellington in schitterende arrangementen de revue passeren. Deze bekende ‘vocal groups’ uit de USA traden, tijdens de eerste helft van de vorige eeuw, op in alle grote theaters over de gehele wereld met hartveroverende songs van vooraanstaande arrangeurs

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------KLASSIEK AAN ZEE - VOOR STEFAAN - 2016
Concert met International Opera Academy (vroegere Opera Studio Vlaanderen)
Studenten van IOA brengen aria's uit opera en operette met pianobegeleiding door Eline Brys en Aymeric Catalano. Leiding Hein Boterberg.
 

In 2010 overleed Stefaan Brusseel, voorzitter van Willemsfonds Oostende vzw. Als hulde aan Stefaan, als herinnering aan zijn liefde voor muziek en als eerbetoon voor de inzet waarmee hij klassieke muziek promootte en jonge muzikanten een podium bood, wordt vanaf 2012 jaarlijks een huldeconcert gebracht.  Op 24 maart, 20u, genoten we opnieuw van het concert ‘VOOR STEFAAN’. 

Het werd een fantastische avond.

 

 

 

Programma:

Claudio Monteverdi, Mozart, Puccini, Boito, Carl Maria von Weber,  Stravinksky  ,

 

Britten, Moussorgski en Sergei Rachmaninov

  

        intermezzo

 

Johann Strauss , Lehar en Offenbach    

 

met de steun van:                                               

          

 

                                 

 


Voor de derde editie van Klassiek aan Zee - 2015 - gingen we opnieuw in zee met Timur Sergeyenia.
Als opstapje naar het festival hadden we op 30 juni een heel bijzonder concert ter gelegenheid van 55 jaar onafhankelijkheid van Congo
 
Dinsdag 30 juni Concert Serge Kakudji
 

Serge Kakudji is een Congolese operazanger die zijn ambitieuze droom waarmaakt in West-Europa. Kakudji zingt ‘solo’ in onze blanke operawereld. Dat hij de allereerste is maakt van hem tegen wil en talent een exotisch fenomeen.Serge Kakudji is de rijzende ster onder de operzangers, en heeft al veel binnen-en buitenlandse projecten op zijn palmares. Zo werkte hij samen met de bekende Gentse opera-intendant Gerard Mortier in Madrid en met Fabrizio Cassol voor de productie Coup Fatal.
Dit concert is het tweede deel van het tweeluik rond Congo en Oostende. Het eerste deel is het debat  (zie pagina causerieën)

Piano begeleiding: Claryana Sotero 

Op het programma:

Mozart          Venga pur uit Mitridate , rol van Farnace

Schubert       Der Tod und das Madchen

Caccini          Ave Maria

Händel          Dove Sei Amato Bene uit Rodelinda, rol van Bertarido

Händel          Va Tacito uit Giulio Cesare in Egitto

Händel          Stille Amare uit Tolomeo in Egitto

Vivaldi          Vedro Con Mio Diletto

C.W. Glück    Che Faro Senza Euridice uit Orfeo e Euridice

Händel          Lasha Ch'io Pianga

piano intermezzi

Mozart Fantaisie in ré mineur KV 397

Beethoven     eerste beweging van de Sonate quasi una Fantasia op. 27, n°2 (Mondscheinsonate)


Eric Stuckman maakte een fotoreportage die je kan bekijken op 

www.fotoatelieetje.be/samenleven-oostende


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Klassiek aan Zee    derde editie 2015

Zaterdag 4 juli 20u

Concert “Voor Stefaan”


Timur Sergeyenia, piano

werken van F. Liszt

Sonate H-Moll

Hongaarse Rapsodieën Nr 2,3,6,8,11,12

F. Liszt-W.  Horowitz Rapsodie Nr 19


Zondag 5 juli 16 uur

Concert Jonge Solisten

Igor Pollet, viool – student van de vioolklas van Lilia Umnova (Lemmensinstituut Leuven)

Timur Sergeyenia , piano

 

 

J. Brahms               Sonate voor viool en piano Nr 2 Opus 100

E. Ysaÿe                Sonata voor viool solo Nr6

C. Saint-Saëns        Etude en forme de valse

 

Maxim Kulagin, piano – student van de pianoklas van Timyr Sergeyenia ( Lemmensinstituut Leuven)

P. Tsjaikovsky         Dumka

A. Skriabin              Sonata Nr 5 Opus 53

M. Ravel                 La Valse

S. Prokofiev            Sonata Nr 7 Opus 83

met de medewerking van de stad Oostende, het Willemsfonds vzw, de Provincie West-Vlaanderen en de Lotto

 
 
 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 
De tweede editie van Klassiek aan Zee werd een mooi succes.
Op het concert van 11 juli - "Componisten aan Zee" met 20 duimafdrukken voor piano en orkest, composities hedendaagse muziek - waren maar liefts 7 van de 20 componisten aanwezig. 
 
 
'KLASSIEK AAN ZEE'  is een Festival Klassieke Muziek
met steun van de Stad Oostende, de Provincie West-Vlaanderen en de Lotto
 
 
Het programma van 2014:
 
Woensdag 9 Juli 20 h.
 
"CONCERT VOOR STEFAAN" 
 
met Timur Sergeyenia, piano
 
 
Programma:
 

Frederic Chopin

Nocturnes:

Op5 Nr.1, Op.9 Nr.2, Op.15 Nr.1, Op.15 Nr.2, Op.27 Nr.1, Op.27 Nr.2, Op.32 Nr.1, Op.48 Nr.1, Op.55 Nr.1, Op.72 Nr.1

Nocturne Postume Cis-Moll.

Sonate Nr. 3 Op. 58

Andante Spianato en Grande Polonaise Brillante.

____________________________________________________________________________________________________

Donderdag 10 Juli 20 h.

"KAMERMUZIEK"

L. V. Beethoven Sonata nr.1 voor viool en piano

R. Schumann Sonata Nr. 1 voor viool en piano

R. Strauss Sonata voor viool en piano

    Timur Sergeyenia, piano en lilia Umnova, viool

  _______________________________________________________________________________
 
Vrijdag 11 Juli 20 h.
 
 

Componisten aan zee

 

Kamerorkest “Timur und seine Mannschaft”

Timur Sergeyenia, dirigent, piano

 

20 duimafdrukken voor piano en strijkorkest voor ondernemende oren.

Het is een normaal concert met korte werken of duimafdrukken van een twintigtal  componisten die lid zijn van Componisten Archipel Vlaanderen of vzw ComAV.

1.      Michiel De Malssche             Die Mannschaft geht los

2.      Jan Van Damme                   Dillemansam

3.      Alex Otterlei                         Horror on the Orient Express - Prologue

4.      Gunther Verhaege                Geräusche aus dem Zimmer

5.      Benjamien Lycke                  Révolue

6.      Maarten Van Ingelgem        De Smaragden Klok

7.      Ruben De Gheselle               L´empire des petites  lumières

8.      P. Steegmans *                    Allegro scherzando (voor pianokwartet)

9.      Hannes Vanlacker *             Hangmat (voor pianokwartet)

10.  Karel Van Marcke*               Jeu de boules  voor strijkkwartet)

11.  Jasper Vanpaemel *             Power Rangers blitz (voor pianokwintet)

Pauze

12.  Kenneth Sabo                      Ophiuchus

13.  Wilfried Westerlinck            Madrugada

14.  Gerard De Clercq                  Prelude  and toccata

15.  Jan Vandenheede                 Drama and lyricism

16.  Kris De Baerdermacker        Canto

17.  Annelies Van Parys               Aphorisme

18.  Stephane  Vande Ginste       A Prayer for A.

19.  Piet Swerts                           L´absence

20.  Jan Van Landeghem             3´Just for Fun.   

 

             

_______________________________________________________________________________

Zaterdag 12 Juli 20 h.

"KAMERMUZIEK"

 

Eddy Van Oosthuyse, klarinet   (Torenwachtersprijs 2013)

Ilia Laporev (senior), cello

Timur Sergeyenia, piano

 

L. V. Beethoven Trio voor klarinet, cello en piano Op. 11

M. Glinka Trio “Pathétique” voor klarinet, cello en piano

J. Brahms Trio voor klarinet, cello en piano Op.114

 

___________________________________________________________________
 
Zondag 13 Juli 16 h.
"JONGE SOLISTEN"
 Master NaMaster studenten van het Lemmensinstituut Leuven.

 

Gayane Grigoryan, viool  (vioolklas van Lilia Umnova)

T. Sergeyenia, piano

 P. Tsjaikovski Vioolconcert Op.35

 

Anastasia Kozhushko, piano (pianoklas van Timur Sergeyenia)

Peter Tsjaikovski Pianoconcert Nr. 1 Op.23

Piano begeleiding: Timur Sergeyenia

Kaarten: per concert 10 EUR +1 EUR handling. Kaarten aan het Uitloket in CC De Grote Post.

Plaats: CC De Grote Post, H. Serruyslaan 18A, 8400 Oostende

 

 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
TWEEDAAGSE UITSTAP NAAR MUZIEKFESTIVAL JUVENTUS TE CAMBRAI JULI 2013
 
 
TWEEDAAGSE UITSTAP NAAR MUZIEKFESTIVAL VAN SAINT-RIQUIER - DONDERDAG 19 en VRIJDAG 20 JULI 2012
Waarvan we konden genieten:
  • wandeling in Saint-Riquier,  bezoek aan expositie ‘Manessier, le Tragique et la Lumière’
  • concert om 16.30 uur met het Quatuor Ebène onder het motto ‘De 7 à 77 jaar, Parents et enfants, partagez en plein après-midi ces trésors rares de musique de chambre, qui rivalisent de splendeurs inattendues telles les quatuors Dissonance de Mozart, Rosamunde de Schubert, ou encore le premier quatuor de Tchaïkovski’. 
  • concert om 20.30 uur Richard Galliano Septet met werk van Piazzolla en Galliano. Een rendez-vous voor melomanen en neofieten  Een droomseptet voor een fusie van jazz en tango, met werk van Astor Piazzolla en Galliano. Met Galliano, accordeon en zijn groep ( 5 snaarinstrumenten en piano). 
  • vrijdagmorgen : Arras en bezoek aan het Muséé de Beaux Arts met o.a Breughel de Jongere, Delacroix maar ook een belangrijke deel gewijd aan dé industrie van de regio, de textiel.

de groep in het Museum van schonen kunsten te Arras.

 
 
 
In juni 2013 stond het Festival van Cambrai op het programma.
Openingsconcert van het festival met o.a Marc Bouchkov ( laureaat Koningin Elisabethwedstrijd viool 2012 en Prijs Concours Montréal 2013 met werk van Glinka ( 1804-1857) ( het sextet / mooie romantische muziek) en Schubert “Die Forelle (lied + kwintet).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
CONCERTEN IN HET CONCERTGEBOUW BRUGGE - ABONNEMENTENACTIE
 
Super programma met het Vlaams Symfonieorkest en solisten van wereldniveau.
Soms is een abonnee op reis en is er een kaart beschikbaar. Contacteer sonja.decraemer@skynet.be voor info
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
OPERA IN DE CINEMA - RECHTSTREEKS VANUIT DE METROPOLITAN IN NEW YORK IN KINEPOLIS -ABONNEMENTENACTIE.
Het Willemsfonds heeft een abonnementenactie.
Losse tickets kunnen aangkocht worden aan reductietarief op vertoon van de Willemsfondslidkaart
Deze reductie geldt eveneens voor ballet in de cinema.
 
 
 
 
 
Comments