Culturele reizen

De culturele reizen van 2012 brachten ons naar New York in april en naar de regio Nany-Metz in het Hemelvaartweekend. In 2013 trokken we opnieuw naar New York in april en met het Hemelvaartweekend naar de Orne in  Normandië. In september en oktober waren er twee reizen naar de Biënnale van Venetië. In 2014 werd Krakau bezocht en de Côte d'Or in Bourgondië.
In 2015 stonden Oxford en de Cotswolds en opnieuw de Biënnale van Venetië op het programma
In 2016 verkenden we Wurzburg, Nürnberg, de Romantische Strasse en Augsburg in april en in het Hemelvaartweekend bracht de Nederlandreis ons in Haarlem, Zaandam, De Zaanse Schans, Amsterdam, Den Haag en het Kroller-Müller op de Hoge Veluwe.
In 2017 gingen we met het Hemelvaartweekend naar de Val d'Oise, de streek ten Noorden van Parijs ( Chantilly, Senlis...) en naar Sint-Petersburg.
 
 
Reisverslagen vind je op de pagina 'Bestanden'.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Culturele exploratie 8 tot 13 april 2018                     

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)


Een Europees Handelsverbond: de Hanze. Verkenning van de mooiste Hanzesteden van Duitsland: Bremen, Hamburg, Lübeck, Wismar en Rostock, beide Unesco-werelderfgoed. Genieten van de luxe van Mecklenburg-Vorpommern te Schwerin.

Ontmoetingen met Teleman, Brahms, Buxtehude, Thomas en Heinrich Mann en de Bremer Stadmuzikanten.

 

Met het Willemsfonds op reis, boeiend en wijs.

De voorbije jaren verkenden we heel wat historische steden van midden en Zuid Duistland. Nu trekken we naar het Noorden. Wat staat er op het reisprogramma? Zoals steeds een mooie mix van geschiedenis, cultuur en natuur.

 

We starten in Bremen met een geleide stadswandeling en rijden dan naar ons hotel te Hamburg. De 2de dag schepen we in op een privéboot met Nederlandstalige gids voor een vaart door een der indrukwekkendste havens van de wereld. Na de lunch vlakbij de vismarkt van Sankt Pauli, laten we ons imponeren door de schitterende architectuur van de nieuwe ElbPhil. Bezoek met gids onder voorbehoud (afh van repitities). Na een kennismaking met Telemann in het “Componisten Quartier” stapt de gids bij ons op de bus om samen alle highlights van Hamburg aan te doen.

De derde dag brengen we door in de parel, de “koning” der Hanzesteden: Lübeck. In de voormiddag wandelen we met gids door de stad en na de lunch bezoeken we het Europees Museum van de Hanze evenals het Buddenbrookhaus. We sluiten af met dé specialiteit van Lübeck: marsepein. Van Lübeck gaat het naar Schwerin waar we inchecken in het hotel.

De vierde dag trekken we noordoostwaarts naar de Hanzesteden van de Oostzee: Wismar en Rostock, Unesco-werelderfgoed.

De 5de dag blijven we ter plaatse, te Schwerin, residentie van de hertogen van Mecklenburg. We verkennen de stad, het kasteel met de tuinen en het Staatsliches Museum met Vlaamse en Hollandse meesters. De collectie bevat Rembrandt, Frans Hals en Rubens.

De 6de dag vatten we de teugreis aan via Celle, aristocratische stad met grootste hoeveelheid vakwerkhuizen, ongeschonden uit de oorlog gekomen. Gelegen in het zuiden van de Lüneburger Heide was Celle ooit de residentie van de hertogen van Brunswick-Lüneburg. Na een korte wandeling, genieten we van het laatste gezamenlijke middagmaal.

We vatten de terugreis aan om 14u30. Aankomst Loppem rond 22u15 en te Oostende rond 22u30.

Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

 

Praktisch: we vertrekken om 6.00 uur te Oostende (carparking Visserijschool voorbij hotel Melinda), carpoolparking Loppem om 6.20 uur. Middagmaal in een resto langs de autostrade.

We logeren 2 nachten in het hotel Panorama Inn *** te Hamburg en 3 nachten in NH Hotel **** te Schwerin.

Deelnemingsprijs : 810  per persoon in een tweepersoonskamer en  € 920  voor een single - inbegrepen

autocar, verblijf hotel op basis van volpension (ttz avondmaal in hotel, dranken niet inbegrepen en middagmaal op verplaatsing behalve de eerste dag, dranken niet inbegrepen behalve de laatste dag, alle inkomgelden en gidsen, een documentatiemap en Ethiasverzekering. Niet-leden betalen een toeslag van € 15          

 

Annuleringsvoorwaarden: 100% tot 1 januari 2018. Nadien wordt het bedrag verminderd met de niet recupereerbare gedane kosten. Mogelijkheid tot afsluiten wettelijke annuleringsverzekering

Inschrijvingen tot maximum 40 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 200€. op rekening BE55 0015 7919 3544 van Kunst-Wijs. Wacht niet te lang, het aantal kamers is beperkt. Nog enkele plaatsen beschikbaar


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Culturele exploratie 10 tot 13 mei 2018                     

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)

 

Wolkom yn Fryslân (Welkom in Friesland). Kunsthistorische uitstap naar Leeuwarden – culturele hoofdstad van Europa 2018 – de Friese Hanzesteden en de steden van de legendarische elfstedentocht. Ontmoetingen met Escher en Mondriaan, Simon Vestdijk en Mata Hari.

 foto Fries Museum Leeuwarden

Met het Willemsfonds op reis, boeiend en wijs.

Na het succes van de kunstreis in 2016 trekken we maar wat graag opnieuw richting Nederland! Hoewel… In Nederland vervult Friesland van oudsher de rol van buitenbeentje. Bovendien is het Fries geen Nederlands – ‘Lit taal libje!’ oftewel ‘Laat taal leven’ luidt dan ook de leuze. En “Leeuwarden, Fryslân” is culturele hoofdstad van Europa.

Wat staat er op het reisprogramma? Zoals steeds een mooie mix van geschiedenis, cultuur en natuur.

 

We starten in Hoorn met een wandeling en lunch en rijden dan over de afsluitdijk, de mooiste manier om Friesland binnen te rijden. We brengen een geleid bezoek aan de havenstad Harlingen. Vandaar naar Leeuwarden en intrek in het hotel, diner met apero aangeboden door het hotel.

De tweede dag verkennen we het terpengebied en Dokkum en na de lunch bezoeken we uitgebreid de stad Leeuwarden met het Fries museum en de Eschertentoonstelling.

De derde dag staat in het teken van de Friese Hanzesteden en de legendarisch elfstedentocht.

De vierde dag brengen we een geleid bezoek aan het Mondriaanhuis te Amersfoort.

Na de lunch vatten we de terugreis aan om 15u45. Aankomst Loppem 20u15 en Oostende 20u30.

Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

 

Praktisch: we vertrekken om 6.00 uur te Oostende (carparking Visserijschool voorbij hotel Melinda), carpoolparking Loppem om 6.20 uur.

We logeren in het hotel Plaza Post **** een superhotel in een beschermd monument.

Deelnemingsprijs : 545  per persoon in een tweepersoonskamer en  € 660  voor een single - inbegrepen

autocar, verblijf hotel op basis van volpension (ttz avondmaal in hotel, dranken niet inbegrepen en middagmaal op verplaatsing, dranken niet inbegrepen, alle inkomgelden en gidsen, een documentatiemap en Ethiasverzekering. Niet-leden betalen een toeslag van € 15      

 

Annuleringsvoorwaarden: 100% tot 15 januari 2018. Nadien wordt het bedrag verminderd met de niet recupereerbare gedane kosten. Mogelijkheid tot afsluiten wettelijke annuleringsverzekering

Inschrijvingen tot maximum 40 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 100€. op rekening BE55 0015 7919 3544 van Kunst-Wijs

Deze reis is volboekt 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------