Culturele reizen

De culturele reizen van 2012 brachten ons naar New York in april en naar de regio Nany-Metz in het Hemelvaartweekend. In 2013 trokken we opnieuw naar New York in april en met het Hemelvaartweekend naar de Orne in  Normandië. In september en oktober waren er twee reizen naar de Biënnale van Venetië. In 2014 werd Krakau bezocht en de Côte d'Or in Bourgondië.
In 2015 stonden Oxford en de Cotswolds en opnieuw de Biënnale van Venetië op het programma
In 2016 verkenden we Wurzburg, Nürnberg, de Romantische Strasse en Augsburg in april en in het Hemelvaartweekend bracht de Nederlandreis ons in Haarlem, Zaandam, De Zaanse Schans, Amsterdam, Den Haag en het Kroller-Müller op de Hoge Veluwe.
In 2017 gingen we met het Hemelvaartweekend naar de Val d'Oise, de streek ten Noorden van Parijs ( Chantilly, Senlis...) en naar Sint-Petersburg.
 
 
Reisverslagen vind je op de pagina 'Bestanden'.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
In 2018 staan de Hamburg en de Duitse Hanzesteden van de Noordzee op het programma alsook Friesland.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Culturele exploratie 10 tot 13 mei 2018                     

We reizen per autocar en doen hiervoor andermaal beroep op de firma “Scheldevallei” (lic. A 1831)

 

Wolkom yn Fryslân (Welkom in Friesland). Kunsthistorische uitstap naar Leeuwarden – culturele hoofdstad van Europa 2018 – de Friese Hanzesteden en de steden van de legendarische elfstedentocht. Ontmoetingen met Escher en Mondriaan, Simon Vestdijk en Mata Hari.

 foto Fries Museum Leeuwarden

Met het Willemsfonds op reis, boeiend en wijs.

Na het succes van de kunstreis in 2016 trekken we maar wat graag opnieuw richting Nederland! Hoewel… In Nederland vervult Friesland van oudsher de rol van buitenbeentje. Bovendien is het Fries geen Nederlands – ‘Lit taal libje!’ oftewel ‘Laat taal leven’ luidt dan ook de leuze. En “Leeuwarden, Fryslân” is culturele hoofdstad van Europa.

Wat staat er op het reisprogramma? Zoals steeds een mooie mix van geschiedenis, cultuur en natuur.

 

We starten in Hoorn met een wandeling en lunch en rijden dan over de afsluitdijk, de mooiste manier om Friesland binnen te rijden. We brengen een geleid bezoek aan de havenstad Harlingen. Vandaar naar Leeuwarden en intrek in het hotel, diner met apero aangeboden door het hotel.

De tweede dag verkennen we het terpengebied en Dokkum en na de lunch bezoeken we uitgebreid de stad Leeuwarden met het Fries museum en de Eschertentoonstelling.

De derde dag staat in het teken van de Friese Hanzesteden en de legendarisch elfstedentocht.

De vierde dag brengen we een geleid bezoek aan het Mondriaanhuis te Amersfoort.

Na de lunch vatten we de terugreis aan om 15u45. Aankomst Loppem 20u15 en Oostende 20u30.

Deze reis wordt uitgewerkt door de thema-afdeling Kunst-Wijs.

 

Praktisch: we vertrekken om 6.00 uur te Oostende (carparking Visserijschool voorbij hotel Melinda), carpoolparking Loppem om 6.20 uur.

We logeren in het hotel Plaza Post **** een superhotel in een beschermd monument.

Deelnemingsprijs : 545  per persoon in een tweepersoonskamer en  € 660  voor een single - inbegrepen

autocar, verblijf hotel op basis van volpension (ttz avondmaal in hotel, dranken niet inbegrepen en middagmaal op verplaatsing, dranken niet inbegrepen, alle inkomgelden en gidsen, een documentatiemap en Ethiasverzekering. Niet-leden betalen een toeslag van € 15      

 

Annuleringsvoorwaarden: 100% tot 15 januari 2018. Nadien wordt het bedrag verminderd met de niet recupereerbare gedane kosten. Mogelijkheid tot afsluiten wettelijke annuleringsverzekering

Inschrijvingen tot maximum 40 deelnemers worden chronologisch genoteerd en zijn pas geldig na betaling van een voorschot van 100€. op rekening BE55 0015 7919 3544 van Kunst-Wijs. Wacht niet te lang, het aantal kamers is beperkt.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------