Interessante Links

Zoals aangekondigd in ons lokaal ledentijdschrift TELEX komen hier enkel nuttige websites voor cultuurminnaars en reizigers.
 
 
Weersvoorspellingen - nuttig bij het voorbereiden van een uitstap, een city-trip of vakantiereis

www.cnn.com/weather het weer in zowat 10.000 steden over de gehele wereld

www.accuweather.com of www.intellicast.com voorspellingen over langere termijn

www.bbc.co.uk/weather  zeer informatief

www.weeronline.nl    Nederlandstalige site

www.wunderground.com  de stad waar je naartoe wil moet je intypen!
 
 
 
Files op de toegangsassen naar de grote steden zijn dagelijks nieuws.
 
We rijden dus maar beter behoorlijk geïnformeerd naar de file want een dergelijke filerijder is een rustiger rijder. Er zijn een aantal websites die u een (klein) beetje fileleed kunnen doen besparen.
 
Portaalsites over de algemene mobiliteit in ons Vlaanderen zijn : www.mobielvlaanderen.be waar u klikt op "Vlaams verkeerscentrum filekaart"
 
Een andere portaalsite is www.wegen.vlaanderen.be waar u de rubriek "kaart" aanklikt.
 
Werkzaamheden in de Brusselse regio, per gemeente gerangschikt, klikklaar op www.wegennet.be maar deze site kan een stuk beter wat info betreft.
 
Wie naar onze Waalse landgenoten trekt heeft wellicht iets aan www.e411-e425.be waar verkeersknopen aangeduid worden en waar men eveneens een poging doet om u op een desnoods alternatieve wijze naar uw toeristische attractie te brengen. Deze site is consulteerbaar in drie talen ! De site www.routes.wallonie.be is een belangwekkende aanvulling.
 
Tenslotte rijden er op onze wegen mobiele werkplaatsen, zijn er ongevallen en kom je de irriterende omleidingen tegen. Voor al deze zaken even surfen naar www.wegeninfo.be en je bent (een beetje) op de hoogte.
 
 
Voor u verzameld door cybertom.